NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Azil u BiH traži čak 65 Turaka

Piše: Avaz.ba

13.7.2019

Naslovnica "Dnevnog avaza" za 13.7.2019. Avaz

U novom izdanju „Dnevnog avaza“ čitajte: Azil u BiH zatražilo 65 državljana Turske, potvrđeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. Saznajte zbog čega ove osobe traže azil i šta na sve kaže Ambasador Turske u BiH. 

Pročitajte i istraživanja ekonomskih analitičara. Šta će se desiti ako se u narednih 15 dana ne formiraju Vijeće ministara i Vlada federacije BiH. Da li smo na vratima recesije?

Saznajte ko se nalazi u novom rukovodstvu Skupštine Tuzlanskog kantona i kada će biti imenovana nova Vlada u Kantonu. Tu su i imena eventualnih kandidata.

U rubrici „pogledi“ donosimo intervju sa Kristijane Hohman, Ambasadoricom Njemačke. Saznajte koliko radnih viza je izdato u protekloj godini te kakav komentar je imala o Miloradu Dodiku.

Rubrika „Globus“ donosi detalje teške saobraćajne nesreće u Hrvaskoj. Saznajte koje su posljedice ovog stravičnog događaja.

„Teme“ donose razgovor sa Jelkom Miličević, federalnom dopremijerkom i ministricom finansija. Pročitajte koliko će radnika raditi u novom „Aluminiju“ te šta će se dogoditi sa imovinom preduzeća.

Naša ekipa sa lica mjesta donosi sliku Potočara dan nakon kolektivne dženaze. Tuga, bol, bijeli nišani, svježe humke, suzama natopljene...

U rubrici „Mozaik“ pročitajte o uspješnoj operaciji medicinskog tima Opće bolnice. Saznajte na koji način su spojili male kosti šake sedamnaestogodišnjaku.

U „Crnoj hronici“ naša ekipa otkriva šokantan slučaj iz Orašja. Saznajte na koji način je putem telefona muškarac prijetio sekretarici sudije. Spominjao je i ubistva.

Pročitajte i na koji način neuropsihijatar Omer Ćemalović analizira slučaj ubistva u hotelu lobija „Alem“, kada je Husein Mutapčić usmrtio recepcionerku Dinku Tredici.

U rubrici „Sport“ saznajte šta legenda Juventusa Alezio Takinardi kaže o našem zmaju Miralemu Pjaniću, ali i Kristijanu Ronaldu.

Pročitajte i o trenutnoj situaciji u NK Zrinjski, riječima novog trenera, detaljima sa utakmice protiv makedonske ekipe Akademija Pandev...

Pogledajte i najavu finala teniskog tutnira Vimbldon. Ko će pobjediti, Vilijams ili Halep?

Donosimo u uvijek zanimljivi sedmični prilog „Sedmica“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.