NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Pronađene stotine pasoša i droga

Avaz.ba

14.7.2019

Naslovnica "Dnevnog avaza" za 14.7.2019. Avaz

Najtiražniji bh. dnevnik donosi detalje jučerašnje policijske akcije „Viza“ provedene u Zenici, u kojoj je razbijena kriminalna grupa koja je prodavala pasoše „kavačkom“ i „škaljarskom klanu“.

Otkrivamo hoće li seks-skandal u CIK-u doživjeti sudski epilog i hoće li disciplinski postupak pokrenut protiv Jakufa Subašića biti obustavljen.

Saznajte čemu se nadaju Turci čije izručenje traži Redžep Tajip Erdoan, turski predsjednik.

Pročitajte ko će se kandidirati za direktora SIPA-e i ko se nada ostanku Dragana Mektića na mjestu ministra sigurnosti BiH, do oktobra.

Donosimo i skandaloznu priču o tome kako je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović priznala da Hrvatska nelegalno vraća migrante u BiH i kako je Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća,  mjesecima o tome upozoravao državne institucije, a svi su izignorirali njegova pisma.

Analizirali smo zbog čega investitori bježe iz BiH, a u Komentaru dana pod naslovom „Okovi politike“ naša urednica Senka Kurt jasno kaže ko su glavni krivci za to. 

Istražili smo zbog čega predmeti ratnih zločina godinama tapkaju u mjestu.  

Iako će većina Vas zasigurno reći da to znate, ipak je korisno da se još jednom informirate o tome koliko je rizično ostaviti dijete u automobilu, naročito kada su visoke temperature. U tekstu o ovoj temi još jednom podsjećamo na važne činjenice i upozorenja. 

Prelijepu priču donosimo iz Goražda, gdje su Jusuf i Ševala Bukovica jučer proslavili 62 godine zajedničkog života. Podijelili su s nama tajnu uspješnog braka tokom kojeg su obišli 50 zemalja svijeta.  

Razgovarali smo s Gračanlijom Hasanom Gazibegovićem, koji je sagradio spomen-obilježje Ibrahimu i Sulejmanbegu, vakifu i vojskovođi.

Posjetili smo jučer kuću žalosti u Donjem Srebreniku, dan nakon tragedije u kojoj je život izgubio Zijad Hodžić. Tuga i nevjerica još su veći ako se zna da je majka rahmetli Hodžića izgubila još jednog sina prije deset godina.

Na sportskim stranicama donosimo priču o tome kako je Sarajevo u Ligi prvaka zaradilo više od dva miliona maraka.

U „Dnevnom avazu“ donosimo i naš revijalni prilog "Panorama", koji će Vam ovu nedjelju zasigurno učiniti zabavnijom. 

Mia Begović u ekskluzivnoj ispovijesti za naš list govori o svojoj sestri Eni, koja je poginula prije 20 godina. Otkriva koliko se Ena ustvari bojala vožnje automobilom te da je naslutila svoju sudbinu. Govori veoma emotivno i kako godinama nije mogla plakati. 

Mladi glumac Mak Čengić oduševio je publiku igrajući u predstavi "Snijeg" Dine Mustafića. Zvijezda u usponu govori o zahtjevnom teatarskom zadatku, ali i svom privatnom životu.  

Pročitajte još i priču o Eženi Bušar, seksepilnoj teniserki koju nazivaju bombom bijelog sporta.

Ovo su samo neki od sadržaja, a mnogo toga više očekuje Vas u Vašem primjerku „Avaza“. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.