GUŽVE

Kolona vozila na graničnom prijelazu u Bosanskoj Gradišci duga oko 300 metara

Policija kotrolira vozila sa stranim tablama

B.G.

14.7.2019

Fotografije s lica mjesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Kolona vozila ispred Graničnog prijelaza u Bosanskoj Gradišci duga je oko 300 metara, a na prelazak granice čeka se do sat vremena.

Granična policija i radnici carinske službe maksimalno su ubrzali pregled i promet putnika i vozila, a saobraćaj se na prijelazu odvija u tri trake.

Andreas Brajtenbah (Breitenbach) putuje u Frankfurt, nakon godišnjeg odmora provedenog u Bosanskoj Gradišci i Šibeniku. Zadovoljan je stanjem na granici.

- Dobro je organiziran prelazak, nema dužeg zadržavanja, nadam se da će tako biti i na hrvatskoj strani - rekao je Brajtenbah.

Neposredno ispred graničnog prijelaza u Bosanskoj Gradišci sva vozila sa stranim registarskim tablicama kontrolira policija, a riječ je o provjeri plaćanja ranije ostvarenih prekršajnih i drugih naloga i obaveza.

I trgovci u objektima pored prelaza imaju pune ruke posla.

- Putnici najviše kupuju osvježavajuća pića, hranu, cigarete i sezonsko povrće. Zadržavanja su minimalna, kolone vozila formirane su neposredno prije podneva, rekao je trgovac Vedran Mijić.

Međunarodni granični prijelaz u Bosanskoj Gradišci je naš najfrekventniji prijelaz. Vikendima su gotovo redovno duže kolone vozila, a zanimljivo je da se nakon povezivanja Doboja autoputem sa Bosanskom Gradiškom, na ovaj prijelaz odlučuje većina putnika iz centralne Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.