REAKCIJA Čelnik VSTV-a oglasio se na Facebooku

Tegeltija najavio krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanja

M. Aš.
15.07.2019 13:51

Milan Tegeltija: Sve je dostupno

Foto: Avaz

Milan Tegeltija, predsjednik VSTV-a BiH, reagirao je danas na društvenoj mreži Facebook na optužbe bivšeg policajca Borislava Radovanovića da je za potrebe imenovanja na pravosudne funkcije upotrijebio lažnu diplomu Pravnog fakulteta.

Ove optužbe iznio je Radovanović i podnio krivičnu prijavu protiv Tegeltije.

No, predsjednik VSTV-a je sve demantirao:

Njegov status objavljujemo u cijelosti:

- Iako je besmisleno bilo kako komentirati navode izvjesnog gospodina Radovanovića i tako davati na važnosti njegovim koještarijama i besmislicama koje su plod njegove mašte i kao takve više nego smiješne, radi javnosti koja bi ovakvim besmislicama mogla biti dovedena u zabludu reći ću ipak da sam Pravni fakultet u Banjoj Luci upisao 1990./1991. godine, a diplomirao na istom u školskoj 1995./1996. godine, u junskom ispitnom roku kao prvi diplomirani pravnik iz moje školske generacije koja je na prvoj godini brojala oko 500 studenata.

Svi podaci o mom studiranju dostupni su u studentskoj službi Pravnog fakulteta u Banjoj Luci i, ukoliko je to potrebno, ja dajem odobrenje svakom ko je zainteresiran da izvrši uvid u moj studentski dosje u studentskoj službi Pravnog fakulteta u Banjoj Luci. Prema tome kako je izvjesni gospodin Radovanović povodom toga podnio krivičnu prijavu protiv mene s očitom namjerom da na osnovu ovakvih lažnih navoda prouzrokuje krivični postupak protiv mene, a kako se radi o očito lažnom prijavljivanju, nakon što nadležno tužilaštvo izvrši potrebne provjere i odluči o toj prijavi, istom će tužilaštvu biti upućena krivična prijava za krivično djelo lažno prijavljivanje protiv podnosioca ove krivične prijave izvjesnog gospodina Borislava Radovanovića – napisao je Tegeltija.

Komentari

NA VRH