NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Mogu li „gulenovci“ nestati bez traga

Piše: Avaz.ba

16.7.2019

Na kioscima diljem BiH. Avaz

U današnjem izdanju najtiražnijeg političkog dnevnika u BiH pročitajte: „Mogu li 'gulenovci' nestati bez traga. Advokati Senka Nožica i Nedim Ademović iskazali su strah za sudbinu turskih državljana čije izručenje traži zvanična Ankara, upozorivši i na „najgori scenarij“.

Čitajte i ko je DF-ov direktor koji je za manje od mjesec zaposlio 21 radnika. Skandalozno je da je odluku o prijemu novih radnika donio uprkos moratoriju i odlukama Vlade KS, koja ga je i imenovala.

U današnjoj „Minuti“ ugledni novinar Bakir Hadžiomerović, također, piše o „hadžijanju“ na državni račun te je naslov današnje kolumne „Raspikuće“.

Pročitajte i zašto je ponovo aktuelizirana tema o razgraničenju između BiH i Srbije, kao i je li fantomski prijedlog iz susjedstva stigao do Sarajeva, a šta o tome kažu nadležni. Donosimo i nove detalje „bitke“ za komesara EU za proširenje, objavljujemo i koja se imena spominju za kandidate te ko je favorit.

Žena koja za sebe kaže da je obična Bosanka ličnost je dana“ u današnjem broju našeg lista.

Pratili smo i sve detalje posjete francuskog predsjednika Beogradu, zabilježili smo i šta je jeo te kakve je poruke uputio kada je riječ o članstvu susjedne Srbije u EU.

Donosimo i šokantne vijest s KCUS-a, gdje su ljekari jučer imali pune ruke posla. Drama na Infektivnoj klinici, a saznali smo i na šta inspektori sumnjaju da je uzrok trovanja sedam osoba.

Pratili smo i nova dešavanja oko mostarskog gigante te šta kažu iz HDZ-a, ima li spasa za ''Aluminij''. Pročitajte i ko je Maglajka sa svim desetkama u indeksu, koji fakultet je završila, šta kaže - ostaje li ili ide iz BiH...

Tužna vijest stigla je iz Gradačca. Koliko ljubav može biti jaka, najbolje pokazuje primjer bračnog para Zehić koji su čak i u smrt zajedno otišli. U Srebrenici počela reekshumacija 120 posmrtnih ostataka žrtava genocida. U Potočarima muk, porodice neutješne.

Saznajte koje cigarete i za koliko poskupljuju, kao i šta kažu iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH, je li tu kraj divljanju cijena.

Na stranama Crne hronike čitajte hoće li otmičarki bebe biti ukinuta presuda, kao i detalje jučerašnje drame koja se odvijala u sarajevskom tramvaju. Na djelu uhvaćeni džeparoši. Svakodnevna slika, koja je konačno dobila epilog.

Na sportskim stranama objavljujemo koliko košta Dinamov igrač te koliko je ovaj klub povećao cijenu za Gojaka. Objavljujemo i dijelove potresnog pisma Siniše Mihajlovića, koji otkriva kako se bori s bolešću, kako sve podnosi...

Na stranama Jet seta donosimo detalje sa seta i pročitajte šta o filmu ''Srebrenica'' kaže Izudin Bajrović.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.