JUBILARNO IZDANJE

Predstavljena saradnja sa Sarajevo Film Festivalom: ''BH Telecom'' omogućit će demonstraciju 5G mreže

Bit će korišteni i brojni slogani i podslogani, a predstavljen je i jedan od mnogobrojnih promotivnih filmova koji je napravljen od isječaka kultnog filma "Valter brani Sarajevo"

Piše: N. Aj.

16.7.2019

Sa današnje konferencije za medije - Avaz
Sa današnje konferencije za medije - Avaz
Sa današnje konferencije za medije - Avaz
Sa današnje konferencije za medije - Avaz
Sa današnje konferencije za medije - Avaz
+8

Tačno je mjesec ostalo do početka jubilarnog 25. izdanja Sarajevo Film Festivala (SFF) koji će još jednom glavni grad BiH učiniti centrom regije, Evrope, ali i svijeta. 

Povodom toga danas je održana zvanična konferencija za medije na kojoj je predstavljena saradnja SFF-a i ''BH Telecoma'', vodećeg telekom operatera u BiH. 

Tokom osam festivalskih dana, od 16. do 23. avgusta, bit će mnoštvo noviteta koje će ''BH Telecom'' pokazati posjetiocima Festivala, a na konferenciji je istaknuto da je to saradnja koja ima dugu historiju, još od početaka SFF-a. 

- ''BH Telecom'', kao lider na telekomunikacijskom tržištu, ujedno je i najpoznatiji brend kada je u pitanju ulaganje u kinematografiju. Sasvim sam siguran da ćemo ovu saradnju podići na viši i ozbiljniji nivo - rekao je, između ostalog, vršilac dužnosti generalnog direktora Sedin Kahriman.

Istakao je da će tokom Festivala svim posjetiocima omogući demonstraciju usluga i iskustava koje pruža 5G mreža.

- U sklopu Moja TV usluge, našim korisnica ćemo, zajedno s direkcijom Festivala, ponuditi novi kanal "Moj film", na kojem će biti emitiran izbor filmova koji su do sada prikazivani na SFF-u, a za koje Festival ima autorska prava - rekao je Kahriman.

Direktor SFF-a Mirsad Purivatra dodao je da je saradnja s ''BH Telecomom'' takva da se samo može poželjeti.

Sarajevo Film Festival, 25. izdanje, također je pod pokroviteljstvom UNESCO-a, a moto je "Sarajevo, ljubavi moja". Bit će korišteni i brojni slogani i podslogani, a predstavljen je i jedan od mnogobrojnih promotivnih filmova koji je napravljen od isječaka kultnog filma "Valter brani Sarajevo". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.