ČESTITKE

Denis Zvizdić poželio uspješan rad Ursuli fon der Lejen

Radujemo se budućoj saradnji i budite sigurni da ćete u nama i dalje, kao u posljednje četiri godine, imati iskrenog partnera

Zvizdić: Čestitao novoj čelnici EK. Arhiv

S. D.

17.7.2019

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je čestitku Ursuli fon der Lejen (Von der Leyen) povodom izbora za predsjednicu Evropske komisije, u svoje lično i ime Vijeća ministara BiH.  

Naglašavajući da je primarni vanjskopolitički cilj Bosne i Hercegovine, koji nema alternativu, integracija u Evropsku uniju, s kojom naša zemlja dijeli isti geografski prostor, isto kulturno-historijsko naslijeđe, iste izazove i nade, Zvizdić je naveo da ga  posebno raduje što je na čelo Evropske komisije došla osoba posvećena jačanju evropskih vrijednosti jedinstva, jednakosti, solidarnosti, sigurnosti i prosperiteta.

U Vašem obraćanju postavili ste izazovne ciljeve. Sve zemlje na prostoru zapadnog Balkana očekuju da će jedan od važnih ciljeva i dalje biti integracija našeg regiona u Evropsku uniju. Radujemo se budućoj saradnji i budite sigurni da ćete u nama i dalje, kao u posljednje četiri godine, imati iskrenog partnera posvećenog prihvatanju evropskih načela i standarda, regionalnoj saradnji, miru, stabilnosti i ekonomskom razvoju.  

Želim Vam uspješan rad na čelu Evropske komisije i pozivam Vas da Vaša prva posjeta bude upravo Sarajevu i Bosni i Hercegovini, kao prostoru prožimanja različitih kulturnih vrijednosti - stoji u čestitki predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.