SAD

Reis Kavazović u Vašingtonu na konferenciji o unapređenju vjerskih sloboda u svijetu

Skup u organizaciji američkog State Departmenta okupio je veliko broj ministara vanjskih poslova i drugih zvaničnika, kao i preko stotinu lidera vjerskih zajednica iz čitavog svijeta

Reis Kavazović na konferenciji. Agencija MINA

Avaz.ba

17.7.2019

Na poziv državnog sekretara (ministra vanjskih poslova) Sjedinjenih Američkih Država gospodina Majka Pompea (Mike Pompeo) reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović učestvuje u radu Druge konferencije (ministeriala) o unapređenju vjerskih sloboda u svijetu koja se održava u Vašingtonu.

Skup u organizaciji američkog State Departmenta okupio je veliko broj ministara vanjskih poslova i drugih zvaničnika, kao i preko stotinu lidera vjerskih zajednica iz čitavog svijeta kako bi se govorilo o sve učestalijoj praksi kršenja osnovnih vjerskih sloboda i diskriminaciji na osnovu vjere i ubjeđenja, te tome kako američka administracije može pomoći u suzbijanju ovog globalnoga trenda.

U svojoj diskusiji i sastancima koje će imati reisu-l-ulema će govoriti o stanju vjerskih sloboda pripadnika Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i njenom položaju kao i položaju muslimana u mešihatima Islamske zajednice u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji.

U pratnji reisu-l-uleme konferenciji su prisustvovali i Sabahudin ef. Ćeman, muftija Islamske zajednice Bošnjaka u Sjevernoj Americi, Nedžad Grabus, muftija Islamske zajednice u Sloveniji i Razim Čolić, direktor Uprave za vanjske poslove Rijaseta IZ u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.