ZOI '84

Drama na Bjelašnici: Nestalo struje, na šestosjedu bilo 20 osoba

Iz KJP ZOI '84 se nadaju da će "Elektrodistribucija" ubuduće na vrijeme saopćavati kada se izvode radovi

Bjelašnica: Struje nije bilo sat. Arhiv

Piše: B. T.

17.7.2019

Na Bjelašnici je danas zbog obustave napajanja električnom energijom sat bio zaustavljen rad ski-lifta te je agregat pokrenut čim je uočeno da nije u pitanju kratkotrajni kvar, navode iz Službe za odnose s javnošću KJP ZOI '84.

Ističu kako se svako jutro prije nego što se pokrene šestosjed isproba termika u slučaju nestanka struje te bi li ona mogla biti pokrenuta u takvoj situaciji. Nakon što se uvidi da radi, šestosjed se pušta u pogon za taj radni dan.

- Termičkom motoru na pogon koji funkcionira na naftu potrebno je oko deset minuta da bi se pokrenuo rad šestosjeda. Nestanak je nastao kada je na šestosjedu bilo oko 20 korisnika. Nakon nenajavljenog nestanka struje od ''Elektrodistribucije'', uposlenici ZOI ’84 su, kada se uvidjelo da nije kratkotrajni kvar, odmah pokrenuli agregat. Kako saznajemo, kvar za ''Elektrodistribuciju'' se ustvari desio zbog greške bageriste i kidanja kablova - navode iz ZOI-ja.

Dodaju da se nadaju da će ubuduće ''Elektrodistribucija'' na vrijeme saopćavati kada se to izvode radovi i kada mogu očekivati nestanak struje da ne bi doživjeli slične neugodnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.