PROCESI

''Avaz'' saznaje: SIPA u akciji "Viza" uhapsila i Emira Ajdinovića

Ranija privođenja. Avaz

M. Aš.

18.7.2019

U nastavku akcije “Viza” pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Istočnog Sarajeva uhapsili jednu osobu zbog sumnje da je počinila krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima krivotvorenje isprave i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga.

"Avaz" iz izvora bliskih SIPA-i sazaje da je uhapšen Zeničanin Emir Ajdinović. On se krio na području Istočnog Sarajeva.

Osumnjičeni je priveden u prostorije SIPA-e i nad njim se trenutno vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predat u daljnju nadležnost Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Ranije su uhapšeni Denis Šišić, Senad Dervišević i Kristijan Miljević na području ZDK. Oni su navodno povezani sa "škaljarskim klanom".

Akcija "Viza" je rezultat višemjesečne istrage i izvedena je prema naredbama Kantonalnog suda u Zenici i Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona i određena količina falsificiranih ličnih dokumenata Republike Hrvatske (pasoši, vozačke dozvole i lične karte).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.