PRAVA PRIČA Menadžer razveselio raju

Eldar Žilić, autor urnebesnog oglasa: Jeste li donijeli pare za BMW, ako niste, nema priče

Kaže mi djevojka, eto, sada si popularan. Kažem joj, j... ti ovu budalu – govori Žilić

Almir KAPO
(Video: Nataša Čeremidžić)

- Vidim, velika ti torbica. Jeste li donijeli pare za BMW, ako niste, nema priče, kaže na početku razgovara za "Avaz" Eldar Žilić, autor urnebesnog oglasa, koji je nasmijao regiju.

Sa Žilićem, simpatičnim momkom porijeklom iz Olova, razgovarali smo u Visokom, gdje sada živi i radi kao menadžer proizvodnje jednog tekstilnog giganta. Dok parkira svog ljubimca na četiri točka BMW, istog onog kojeg prodaje na oglasu, priznaje da nije ni sanjao da će sve izazvati veliku pažnju javnosti.

- Kaže mi djevojka, eto, sada si popularan. Kažem joj, j... ti ovu budalu. Zvali su me sa jednog radija, da kao gostujem u jutarnjem programu. Kažem novinaru, halo, sada je 17 sati – govori Žilić.

Tokom razgovora za "Avaz", što možete pogledati u našem video prilogu, otkrio je da mu ideja bila da na orginalan način ponudi vozilo.

- Većina onog što sam naveo je istina, nešto i nije. U ovom današnjem vremenu, kada se živi brzo i kada imamo milion problema, drago mi je ako sam nekog nasmijao, kaže skromni Žilić.

Jedna od "laži" u oglasu je da ima suprugu.

- Imam djevojku, sad će u oktobru dvije godine. Nikada se nismo posvađali pa tako ni oko vozila. Nego, ovi zastupnici BMW-a, trebali bi mi pokloniti BMW F1, jer ih reklamiram – poručuje Žilić.

Naš sagovornik dodaje da ranije nije pisao slične oglase. Iako je oglas urnebesan, prave mušterije su ozbiljne, što nije bio slučaj ranije.

- I prethodno vozilo bio je BMW E46. Isti, samo stariji. Nema šta mi nisu nudili. Jedan mi je ponudio kavez za prepelice i kokoši. Pa nisam farmer – rekao je Žilić.

Na kraju, dok sjeda u BMW-e, Žilić govori.

- Valjda će upaliti. Ako ne upali, onda je 10.000 maraka.

Više o:

Eldar Žilić Oglas
NA VRH

Podijeli članak na