BIHAMK Stanje na putevima

U kotlinama i uz riječne tokove jutros magla, oprez i zbog učestalih odrona

U dane vikenda očekuje se pojačan promet vozila

N. Če. / Avaz.ba

Oprez zbog magle na pojedinim dionicama

Foto: Arhiv


Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je jutros smanjena zbog magle, posebno na području Tuzle, Gračanice, Mrkonjić Grada i Foče.

Vozačima se skreće pažnja i savjetuje oprezna vožnja zbog učestalih odrona.

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na toj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Na obilaznici kroz naselje Tetovo zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi sedam i po tona.

Na mostu preko rijeke Plive, na magistralnom putu M-5 kod Jajca, kao i na magistralnom putu M-18 Jošanica - Stup zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa - Zvirovići, za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva.

Aktuelni su radovi i na magistralnim putevima Srbljani - Cazin, Srebrenik - Orašje, Olovo - Kladanj - Vlasenica, Semizovac - Vogošća, Ustiprača - Goražde - Ustikolina, kao i na magistralnom putu M-17 u Mostaru.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja.

U dane vikenda očekuje se pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prijelazima.

NA VRH

Podijeli članak na