AKTUELNO Hitno otputovao u Beograd

Dodik: Ostavka Ramuša Haradinaja je nova farsa međunarodne zajednice

E. Ma. / Avaz.ba
19.07.2019 20:40

Dodik i Vučić tokom jednog od prethodnih susreta

Foto: Arhiv

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik otputovao je hitno u Beograd na sastanak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nakon ostavke premijera Kosova Ramuša Haradinaja.

Sastanku prisustvuju i ministri odbrane i policije Srbije Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović, direktor srbijanske kancelarije za Kosovo Marko Đurić i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković.

Dodik je u izjavi za RTS rekao da mu ostavka Ramuša Haradinaja liči na sve dosadašnje farse koje je najčešće pravila međunarodna zajednica, a kako bi izvršila pritisak na Srbiju.

- Rekao sam da mi to liči na sve one dosadašnje farse koje su najčešće pravila međunarodna zajednica i pojedini u BiH iz muslimanskog i hrvatskog naroda i da ovo najviše ide ka tome da se Haradinaju još jednom opere biografija kako bi on kao nesumnjivi politički faktor mogao ponovo da se vrati u politički život Kosova - rekao je Dodik u izjavi za RTS.

Siguran je da tu postoji konekcija i saradnja međunarodnog faktora.

- Ovo izgleda veoma farsično kada kaže da on ide tamo kao ime, a ne ide kao država. Čitava ta priča oko vlasti u Prištini nesumnjivo ima teroristički predznak - kazao je Dodik.

Haradinaj je danas podnio ostavku na sjednici Vlade Kosova nakon što je pozvanda da iskaz pred Specijalnim sudom u Haagu, u svojstvu osumnjičenog za ratne zločine.

NA VRH