NA LICU MJESTA

''Avazovi'' reporteri na graničnim prijelazima: Nervoza, gužve i duge kolone

Na izlazu iz Hrvatske čeka se manje od pola sata

B.G. - P.M. - M.S.

20.7.2019

Saobraćaj na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Izačić, Deleuša, Doljani, Gabela Polje, Osoje i Zupci je pojačan. 

Granični prijelaz Bosanska Gradiška

Kolone motornih vozila formirale su se u prvim popodnevnim satima na izlazu iz naše zemlje na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška.

U koloni vozila dugoj oko 300 metara primjetne su registarske oznake iz Poljske, Njemačke, Austrije, Hrvatske, te iz Bosne i Hercegovine i drugih država. 

Granična policija i radnici carine rade maksimalno, vozila se propuštaju u dvije kolone i čeka se do jedan sat. Nešto duže čeka se na hrvatskoj strani u Staroj Gradišci, a kolona motornih vozila ispunila je i savski most.


U popodnevnim satima formirane kolone vozila - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Za razliku od prethodnih godina, kada se u drugoj polovini jula, a naročito vikendom, na graničnom prijelazu Ivanica u oba pravca - i na izlazu i na ulazu u BiH čekalo i po nekoliko sati, ove godine čekanja gotovo i da nema. 

Iako je u trenutku boravka naše ekipe na ovom prijelazu oko 14 sati trebala biti špica, vrijeme kada ljudi iz Trebinja odlaze na posao ili se vraćaju s posla, kako smo se mogli uvjeriti, čekalo se najduže petnaestak minuta na izlazu iz BiH. 

Oni pak rijetki koje smo uspjeli zaustaviti na ulazu u BiH kažu da su na izlazu iz Hrvatske čekali manje od pola sata.

Da li je razlog ovome izgradnja novih graničnih prijelaza i u BiH i u Hrvatskoj, ili pak manjak turista, pokazat će analize turističke sezone.

Nema gužvi. P. Mucović

Kolona vozila formirana je na graničnom prijelazu Doljani.

Granični prijelaz Doljani. M. Smajkić

Od jutros je pojačan saobraćaj i na graničnim prijelazima Izačić, Deleuša, Gabela Polje, Osoje i Zupci, a kolone su stvorene i na graničnim prijelazima Bosanski Brod, te na prelasku granice Velika Kladuša u oba smjera.  

Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.