NA LICU MJESTA Pojačan saobraćaj vozila na izlazu iz BiH

''Avazovi'' reporteri na graničnim prijelazima: Nervoza, gužve i duge kolone

Na izlazu iz Hrvatske čeka se manje od pola sata

B.G. - P.M. - M.S.

Saobraćaj na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Izačić, Deleuša, Doljani, Gabela Polje, Osoje i Zupci je pojačan. 

Granični prijelaz Bosanska Gradiška

Kolone motornih vozila formirale su se u prvim popodnevnim satima na izlazu iz naše zemlje na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška.

U koloni vozila dugoj oko 300 metara primjetne su registarske oznake iz Poljske, Njemačke, Austrije, Hrvatske, te iz Bosne i Hercegovine i drugih država. 

Granična policija i radnici carine rade maksimalno, vozila se propuštaju u dvije kolone i čeka se do jedan sat. Nešto duže čeka se na hrvatskoj strani u Staroj Gradišci, a kolona motornih vozila ispunila je i savski most.

Za razliku od prethodnih godina, kada se u drugoj polovini jula, a naročito vikendom, na graničnom prijelazu Ivanica u oba pravca - i na izlazu i na ulazu u BiH čekalo i po nekoliko sati, ove godine čekanja gotovo i da nema. 

Iako je u trenutku boravka naše ekipe na ovom prijelazu oko 14 sati trebala biti špica, vrijeme kada ljudi iz Trebinja odlaze na posao ili se vraćaju s posla, kako smo se mogli uvjeriti, čekalo se najduže petnaestak minuta na izlazu iz BiH. 

Oni pak rijetki koje smo uspjeli zaustaviti na ulazu u BiH kažu da su na izlazu iz Hrvatske čekali manje od pola sata.

Da li je razlog ovome izgradnja novih graničnih prijelaza i u BiH i u Hrvatskoj, ili pak manjak turista, pokazat će analize turističke sezone.

Kolona vozila formirana je na graničnom prijelazu Doljani.

Od jutros je pojačan saobraćaj i na graničnim prijelazima Izačić, Deleuša, Gabela Polje, Osoje i Zupci, a kolone su stvorene i na graničnim prijelazima Bosanski Brod, te na prelasku granice Velika Kladuša u oba smjera.  

Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja. 

NA VRH

Podijeli članak na