PREDSJEDNIŠTVO BIH

Dodik: Ponovo ću pokrenuti vitalni interes, ako pokušaju kreirati neka zaobilazna rješenja

Mjesto konačne odluke - Narodna skupština RS

Predsjedništvo BiH. Avaz

Srna

20.7.2019

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da će druga dva člana Predsjedništva BiH (Željko Komšić i Šefik Džaferović) vjerovatno pokušati da nađu način da "izvrgnu odluku Narodne skupštine Republike Srpske o zaštiti vitalnog entitetskog interesa u vezi sa izgradnjom Pelješkog mosta, ali da je spreman da svaki put to pitanje vrati na parlament". 

- Oni će pokušati da kreiraju vjerovatno neka zaobilazna rješenja, ali ja nisam protiv toga da se i to pitanje riješi - rekao je Dodik za ATV. 

On ističe da nije protiv toga da se sa Hrvatskom razgovara o Pelješkom mostu, ali da je isto tako za cjelovito rješavanje pitanje odnosa sa Hrvatskom, granice koja ide rijekom Unom, Trgovske gore, liberalizacije i sva druga pitanja u onome što je kapacitet Hrvatske koja je članica EU. 

- Dakle, nisam protiv toga, ali da bude dio napora koji će ići za dogovorom, a ne za pravljenjem novih sporova koji će trajati desetak i više godina - rekao je Dodik.

On ističe da je mjesto konačne odluke o svim međunarodnim pitanjima što se tiče Predsjedništva BiH - Narodna skupština RS i da želi da afirmiše njenu ulogu.

Dodik poručuje kako će opet pokrenuti vitalni interes ukoliko ponovo bude preglasan, a članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić ponovo kreiraju određene zaključke u vezi sa Pelješkim mostom .


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.