POTVRĐENO Organizatori se dogovorili s Mjesnom zajednicom

Najveće narodno veselje u BiH: Korida na Čevljanovićima će se ipak održati

U subotu, 27. jula, još se pripremaju aktivnosti, ali bit će sadržaja, a centralna manifestacija bit će u nedjelju, 28. jula, rekao Gljiva

Piše: A. Č.

S prošlogodišnje koride: Prisustvovalo hiljade posjetilaca

Foto: Arhiv


Ovogodišnja korida na Čevljanovićima ipak će se održati. Iako je prethodnih dana bilo nesuglasica s mještanima, organizatori su nam potvrdili da je sve dogovoreno s predstavnicima mjesne zajednice. 

Jedan od organizatora ove manifestacije Besim Gljiva potvrdio je za "Avaz" da će se korida održati 27. i 28. jula.

- U subotu, 27. jula, još se pripremaju neke aktivnosti, ali bit će sadržaja kao što je turnir u nogometu i proba borbe bikova, a centralna manifestacija bit će u nedjelju, 28. jula – rekao je Gljiva. 

Pojedini mještani i članovi Savjeta Mjesne zajednice Gajevi prijetili su da će onemogućiti održavanje koride ukoliko se ne ispune njihovi uvjeti. Gljiva ističe da je nakon sastanka dogovorena saradnja.

- Isticali su da se stvaraju velike gužve, da se ometa normalno funkcioniranje saobraćaja, da se angažira malo veći broj redara s područja mjesne zajednice. Kada smo uvidjeli da bi moglo doći do većih nesuglasica, organizirali smo sastanak i postigli smo dogovor da to sve ide kao što je bilo i ranije. Predstavnicima MZ smo ispunili neke zahtjeve koji su bili opravdani - ističe Gljiva. 

Rekao je i da je dogovoreno da se eventualni ostvareni prihod podijeli između Mjesne zajednice i organizatora.

  • Besim Gljiva

    Besim Gljiva

    Foto: Arhiv


NA VRH

Komentari

Podijeli članak na