NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Borački registar do kraja godine

Avaz.ba

24.7.2019

Naslovnica "Dnevnog avaza" za 24.7.2019. Avaz

U današnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“ otkrivamo kada borci očekuju da će početi primjena Zakona o njihovim pravima. Otkrivamo ko nije stavio potpis na ovaj dokument.

Predsjednici Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović jučer su u Sarajevu dogovorili da se ubrza proces formiranja vlasti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu. Ukoliko ste propustili pročitati o čemu su lideri stanaka razgovarali, donosimo sve detalje susreta.

Pročitajte i današnju kolumnu Bakira Hadžiomerovića pod nazivom: „Vraća li se Safa?“

Otkrivamo i šta se jučer dešavalo u Sudu BiH, gdje je održano novo ročište Zdravku Mamiću, bivšem savjetniku Nogometnog kluba Dinamo. Iako nema uvjeta za izručenje Mamića Hrvatskoj, pročitajte sve detalje ročišta.

Nevjerovatna je reakcija ministra vanjskih poslova Igora Crnatka kada smo ga pitali zašto Frensis Bojl, profesor međunarodnog prava na američkom Univerzitetu Ilinois i nekadašnji agent BiH pred Međunarodnim sudom pravde, ne može obnoviti bh. pasoš.

Znate li šta je ’'francuski’' carski rez? Otkrivamo koja je to metoda zaludila Evropu, a koju su nedavno počeli koristiti i hrvatski ljekari, te hoće li se primjenjivati u BiH.

Pročitajte šta je Džejla Korajlić, Miss planete Zemlje, rekla u intervjuu za “Avaz”. Otkrila nam je kako se počela zanimati za modeling, šta očekuje od takmičenja za Miss svijeta…

Burno je bilo jučer u Skupštini Kantona Sarajevo. Šta je predsjedavajući Elmedin Konaković rekao direktorici KCUS-a Sebiji Izetbegović, a šta mu je ona odgovorila. Pročitajte zašto mjesecima traje svađa između njih.

Srećko Trifković s Pala, poznat po krađama automobila i jedan od osumnjičenih za učešće u ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, jučer je nakon devet mjeseci pušten iz KPZ-a Zenica i predat sudskim policajcima iz Republike Srpske. Otkrivamo šta će dalje biti s njim.

Na stranama Crne hronike pročitajte i šta je prodavao umjesto kokaina plaćeni ubica Čaba Der, kojeg više evropskih država traži zbog ubistava.

Nakon skandala u Asocijaciji kompozitora i muzičkih stvaralaca (AMUS), kada je grupa autora zbog falsificiranja pečata Udruženja saslušana u MUP-u KS, jedan od najvećih bh. hitmejkera Nazif Gljiva u razgovoru za „Dnevni avaz“ oštro je osudio grupu koja se već neko vrijeme predstavlja „novim upravnim odborom“. Detaljan intervju pročitajte u današnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“.

Na stranama Sporta donosimo još jedan interesantan intervju. Razgovarali smo s legendom bh. fudbala. Pročitajte šta je Vahid Halilhodžić iz Nanta rekao za naš list.

Naš napadač pojačava italijanskog prvoligaša. Pročitajte koji to klub želi Milana Đurića.

Ne propustite ni razgovor s Fetahom Kadrićem, predsjednikom RK Vogošća čiji će klub predstavljati bh. rukomet u novoj sezoni evropskog EHF Čelendž kupa.

Danas poklanjamo i revijalni prilog „Porodica i zdravlje“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.