SARAJEVO

Rekonstrukcija ulice Kralja Tvrtka izvodi se u dvije faze

Uklanjanje kaldrme u ulici na području općine Centar. Agencije

Piše: D. B.

24.7.2019

Građevinska firma "Grakop" radi uklanjanje kaldrme i oštećenog asfalta u ulici Kralja Tvrtka. Kako je planirano, nakon ovog uslijedit će postavljanje novog tamponskog sloja i vraćanje granitnih kocki duž saobraćajnice. Kako navode iz Općine Centar, osim ovog, planirana je i ugradnja 21 poklopca na šahtove. 

Tokom izvođenja radova, koji su započeli od raskrsnice s Kranjčevićevom ulicom, prema rješenju Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, na snazi je izmijenjeni režim saobraćaja. Zbog velike frekvencije saobraćaja na ovom dijelu Marindvora rekonstrukcija 230 metara uUlice kralja Tvrtka se izvodi u dvije faze, prvi dio između Kranjčevićeve i ulice Augusta Brauna, te drugi između ulica Augusta Brauna i Maršala Tita.

- Trenutno se izvode radovi na dijelu koji se nalazi između ulica Kranjčevićeva i Augusta Brauna. U toku današnjeg dana će biti okončani radovi na ugradnji betonske ploče, nakon čega ćemo početi s nivelacijom šahtova i vraćanjem granitne kocke na ovaj dio saobraćajnice, te s uklanjanjem granitne kocke na drugom dijelu između ulica Augusta Brauna i Maršala Tita. Prema potpisanom ugovoru, rok za završetak radova je 60 dana, a očekujemo da će radovi biti završeni u skladu s planiranom dinamikom - kazao je Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme „Grakop“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.