SARAJEVO

Uklanjanje ruševnih i napuštenih objekata na području općine Stari Grad

Objekt predstavljao opasnost. Agencija

Piše: D. B.

24.7.2019

Ruševni, ali i napušteni objekti, osim što predstavljaju opasnost za građane, ružan su prizor koji je nemoguće izbjeći u mnogim gradskim ulicama. Tako je ovih dana Općina Stari Grad donijela odluku o uklanjaju ruševnog objekta u ulici Braće Morić. 

U ovoj ulici na broju 11 uklanja se ruševni objekt zbog fizičke dotrajalosti i oštećenja, a koji je za mještane, prolaznike, ali i učesnike u saobraćaju predstavljao opasnost. Naime, ovo rušenje pripada projektu koje provodi Služba za inspekcije poslove općine Stari Grad u cilju zaštite i spašavanja ljudi, ali i materijalnih dobara.  

- Zbog dotrajalosti objekta i opasnosti koju je predstavljao bilo je neophodno pristupiti izvršenju rješenja urbanističko-građevinskog inspektora, tj. uklanjanju objekta - kazali su iz Općine Stari Grad. 

Radovi su počeli jutros, a trenutno se radi čišćenje šute i nabujale vegetacije, nakon čega će se uraditi ograđivanje lokacije. S obzirom na to da se radi o pristupačnom terenu, radovi će biti završeni za tri dana. Radovi će koštati oko 3.500 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.