SARAJEVO Predstavljali opasnost za mještane i prolaznike

Uklanjanje ruševnih i napuštenih objekata na području općine Stari Grad

D. B.
24.07.2019 17:20

Objekt predstavljao opasnost

Foto: Agencija

Ruševni, ali i napušteni objekti, osim što predstavljaju opasnost za građane, ružan su prizor koji je nemoguće izbjeći u mnogim gradskim ulicama. Tako je ovih dana Općina Stari Grad donijela odluku o uklanjaju ruševnog objekta u ulici Braće Morić. 

U ovoj ulici na broju 11 uklanja se ruševni objekt zbog fizičke dotrajalosti i oštećenja, a koji je za mještane, prolaznike, ali i učesnike u saobraćaju predstavljao opasnost. Naime, ovo rušenje pripada projektu koje provodi Služba za inspekcije poslove općine Stari Grad u cilju zaštite i spašavanja ljudi, ali i materijalnih dobara.  

- Zbog dotrajalosti objekta i opasnosti koju je predstavljao bilo je neophodno pristupiti izvršenju rješenja urbanističko-građevinskog inspektora, tj. uklanjanju objekta - kazali su iz Općine Stari Grad. 

Radovi su počeli jutros, a trenutno se radi čišćenje šute i nabujale vegetacije, nakon čega će se uraditi ograđivanje lokacije. S obzirom na to da se radi o pristupačnom terenu, radovi će biti završeni za tri dana. Radovi će koštati oko 3.500 KM.

Komentari

NA VRH