SARAJEVO

Istraga traje već devet mjeseci: Gdje su ubice sarajevskih policajaca!

Bez automobila koji je korišten za ovo krivično djelo, ali i automatske puške, istražiteljima je teško sklopiti mozaik koji bi doveo do optužnice.

Alipašino Polje: Prošlo devet mjeseci od likvidacije. Avaz

Piše: M. AŠČIĆ

25.7.2019

Tužilaštvo Kantona Sarajevo ni nakon devet mjeseci istrage nema čvrste dokaze ko su ubice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su brutalno likvidirani u sarajevskom naselju Alipašino Polje 26. oktobra prošle godine, otkriva „Dnevni avaz“.

Nema automobila

Da je tako, govori i podatak da je ukinut pritvor Srećku Trifkoviću, automafijašu s Pala, koji se sumnjiči za ovo krivično djelo. U nedostatku dokaza, ali i zakonskog osnova za pritvor, Tužilaštvo je odlučilo Trifkovića ustupiti MUP-u RS, koji ga sumnjiči za ubistvo Damira Ostojića Šijana. On je jučer predat banjalučkom tužilaštvu.

Davor Vujinović i Adis Šehović: Mučki ubijeni. Avaz

U pritvoru se i dalje, a dovode se u vezu s likvidacijom policajaca, nalaze Miloš Obradov, Nedjeljko Lizdek i Stefan Samardžija. Obradovu pritvor istječe za mjesec i upitno je hoće li mu i dalje biti produžen ili će i on krenuti stopama svog šefa Trifkovića.

- Istraga se i dalje nastavlja, ali optužnice za sada nema – tvrdi naš izvor iz Tužilaštva KS.

Trifković: Ima li Tužilaštvo dokaze protiv njega. Avaz

No, sve je manje vremena i nade da će ubice policajaca ikad biti i otkrivene. Kako stvari stoje, Tužilaštvo bi lako moglo biti na krivom tragu. Bez automobila koji je korišten za ovo krivično djelo, ali i automatske puške, istražiteljima je teško sklopiti mozaik koji bi doveo do optužnice.

 Puke indicije

Sve što Tužilaštvo KS ima jeste snimak nadzornih kamera tri dana prije ubistva, 23. oktobra, na kojem se vide tri osobe s fantomkama na glavama kako ulaze u crni Seat. Tužilaštvo, zapravo, ima samo puke indicije i ne tako jake izjave svjedoka. Problem je što očevidaca ovog djela i nema.

Vlasnik Golfa 6

Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da je saslušano i na desetine osoba kako bi se vidjelo ima li možda Trifkovićeva ekipa veze s trgovinom narkoticima, ali ni to nije dalo određene rezultate.

Nezvanično, vlasnik Golfa 6 koji su kriminalci pokušali ukrast,i nalazi se u zatvoru u Hrvatskoj, a dovodi se u vezu s prodajom narkotika, dok je osoba koja je vozilo u Sarajevu koristila, poznata odranije policijskim strukturama.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.