SUSRETI Predsjednik SDA i čelnik Državnog doma naroda primio u oproštajnu posjetu crnogorskog ambasadora

Izetbegović - Lakić: Formirati vlast i nastaviti euroatlantski put BiH

Sagovornici su se složili da Bosna i Hercegovina ima snažne potencijale te da je potrebno ubrzati tempo reformskih procesa

S. D.

Izetbegović i Lakić: Dobrosusjedski odnosi BiH i Crne Gore

Foto: PSBiH


Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Crne Gore u BiH Milana Lakića.

Sagovornici su konstatirali da dobrosusjedski odnosi Bosne i Hercegovine i Crne Gore predstavljaju primjer pozitivne saradnje u regionu.

Razgovarano je i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, a sagovornici su se složili da Bosna i Hercegovina ima snažne potencijale te da je potrebno ubrzati tempo evropskih integracija i reformskih procesa.

Crna Gora kao članica NATO saveza pruža punu podršku NATO putu Bosne i Hercegovine, a dvije zemlje imaju zajednički stav da su euroatlantske integracije jedini okvir koji garantira održivi mir, stabilnost i napredak regiona.

Zaključeno je da je dovršenje formiranja vlasti u BiH nužna pretpostavka za novi zamah u približavanju euroatlantskoj zajednici te ostvarenju ekonomskog rasta i podizanju životnog standarda kroz provođenje potrebnih reformi.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na