SARAJEVO

Predstavljena prigodna poštanska marka "25 godina Udruženja Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu“

Štampana u tiražu od 10.000 komada, a cijena je jedna KM

Fena

25.7.2019

Predstavljena poštanka marka "25 godina Udruženja Obrazovanje gradi Bosnu i Herecegovinu“ - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Prigodna poštanska marka "25 godina Udruženja Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu“ predstavljena je danas u Sarajevu, povodom obilježavanja 25. godišnjice rada ovog udruženja.

Izvršni direktor Sektora za poštanski promet u JP "BH Pošta" Neziran Đogo čestitao je Udruženju 25 godina uspješnog rada, kazavši da JP "BH Pošta", kao odgovorna kompanija, dijeli zadovoljstvo zbog rezultata koje je postiglo ovo udruženje s Jovanom Divjakom na čelu.

Prema njegovim riječima, ono je ujedno i dokaz za to da sve što se radi srcem i dušom ima rezultate. Napomenuo je da je oko 7.000 djece pomognuto, kako materijalno tako i moralno.

- Vrlo često je bila ta moralna podrška bitnija od materijalne. Danas, ti ljudu su pismeni, obrazovani i nastavljaju graditi našu Bosnu i Hercegovinu - istaknuo je Đogo.

JP "BH Pošta" priključilo se obilježavanju 25 godina djelovanja ovog udruženja te je izdalo prigodnu poštansku marku čiji je autor Nađa Čengić. Marka je u tiražu od 10.000 komada, a cijena je jedna KM i od danas je već na šalterima "BH Pošte".

Autorica ove prigodne poštanske marke Nađa Čengić je kazala da je njena saradnja s Udruženjem počela prije pet godina, kada je imala priliku kao student da napravi znak za 20. godišnjicu.

- Otad imamo zavidnu saradnju zbog koje sam jako sretna. Ove godine ponovo mi je ukazano povjerenje i bila mi je velika čast ponovo pružiti svoj skromni doprinos za nešto što Jovan Divjak sa svojim saradnicima radi sve ovo vrijeme - kazala je Čengić.

Izvršni direktor Udruženja "Obrazovanje gradi BiH“ Jovan Divjak je naveo da je ne samo na ovaj način nego i niz godina ranije "JP BH Pošta“ podržavalo Udruženje otkupljivanjem kalendara.

Napomenuo je da je kalendar jedan izvor kojim se osigurava između 40 i 50 stipendija tokom godine.

Kazao je da 25 godina živi s mladima, stvara s mladima, te da mu je jedno od najznačajnijih priznanja zahvalnica koju su mu uručili stipendisti koji su rekli da su nešto naučili i da su u Udruženju našli ono što im nedostaje.

Istaknuo je da je značajno to što će "krenuti na četiri strane svijeta“ poštanska markica na kojoj piše ''Udruženje Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu''.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.