DONACIJE

Granična policija BiH dobila sofisticiranu opremu za utvrđivanje vjerodostojnosti dokumenata

Nastavak podrške u cilju operativnog jačanja bh. policijske agencije

Rukovodioci GPBiH s predstavnicima Ambasade SAD. GPBiH

Avaz.ba

25.7.2019

Direktor Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić i njegovi saradnici sastali su se danas s atašeom za sigurnost Ambasade SAD u BiH Lorensom Vudijem (Lawrenca Woody) i njegovim saradnicima.

Na sastanku u Glavnom uredu GPBiH razgovarali su o aktivnostima ove policijske agencije na suzbijanju svih vrsta prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija i terorizma, kao i o nastavku saradnje GPBiH i Ambasade SAD.

Ovom prilikom Vudi je u ime vlade SAD donirao GPBiH sofisticiranu opremu najnovije generacije za utvrđivanje vjerodostojnosti dokumenata, koja će se koristiti na graničnim prijelazima, u vrijednosti od oko 36.000 maraka.



Dio donirane opreme. GPBiH

Ataše je iskazao zadovoljstvo na srdačnoj dobrodošlici, istakavši spremnost vlade SAD za nastavak podrške u razvoju GPBiH, a u cilju operativnog jačanja bh. policijske agencije.

Direktor Galić zahvalio je na doniranoj opremi, naglasivši da će biti upotrijebljena u prave svrhe, a samim time i povećati učinkovitost rada GPBiH.

U dosadašnjem periodu vlada SAD donirala je GPBiH specijalističku opremu u vrijednosti više od 12 miliona KM te organizirala niz obuka za policijske službenike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.