SAZNAJEMO

Zbog tromba u ramenu: Poznati industrijalac Pramod Mital završio u bolnici u Tuzli!

Danas je Mitalu i članu odbora Radžibu Dašu (Rajib Das) te generalnom direktoru kompanije Paramešu Batačariju određen jednomjesečni pritvor

Mital: Ranije imao dva infarkta. Avaz

Piše: E. T. / Avaz.ba

26.7.2019

Pramod Mital (Mittal), poznati industrijalac, smješten je u Univerzitetski klinički centar (UKC) u Tuzli zbog problema sa trombom u ramenu, saznaje Avaz.ba. 

Industrijalac Mital, koji se u Tuzli našao pred pravim problemima, jer je suočen sa sumnjama da je navodno  preko kompanije "Global Ispat Koksne Industrije Lukavac" (GIKIL) iz Lukavca oprao 21 miliona maraka, ranije je imao i dva infarkta. Njegovo zdravlje je prošlosedmično hapšenje itekako narušilo. 

Kako saznajemo, do konačne odluke Suda, a vezano za puštanje na slobodu uz plaćanje kaucije, Mital će biti pod stalnim nadzorom ljekara na Univerzitetskom klničkom centru u Tuzli.  

Inače, danas je Mitalu i članu odbora Radžibu Dašu (Rajib Das) te generalnom direktoru kompanije Paramešu Batačariju određen jednomjesečni pritvor.  Ovu odluku donio je Kantonalni sud u Tuzli, a naredba o provođenju istrage protiv njih donesena je 15. jula ove godine. 

Ranije je Vasvija Vidović, ugledna advokatica iz Sarajeva, kazala da sumnja da će postupak protiv njenog branjenika Pramoda Mitala biti fer. Bila je i nemalo iznenađena konferencijom za medije koju je organiziralo Tužilaštvo Tuzlanskog kantona, jer su, kako je kazala, dali informacije o optužbama a koje nisu bile ni predočene osumnjičenima. 

Advokatica Vidović je naglasila da se radi o teškom kršenju ljudskih prava. 

Inače, Pramod Mital brat je Lakšmija Mitala (Lakshmi), petog najbogatijeg čovjeka na svijetu. Članovi njegove porodice od kompanije ''Mittal Steel'' napravili su najvećeg proizvođača čelika na svijetu, a njihovo bogatstvo procjenjuje se na 17,2 milijarde dolara prema ''Forbesovoj'' listi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.