REAKCIJE

Špirić: Nije dovoljno da samo Čedomir, od svih Srba u BiH, vjeruje zaključcima SDA

Nikad niko nije bolje predstavio zaključke

Čedomir Lukić i Nikola Špirić. Avaz

Srna

27.7.2019

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je danas kako nikad niko nije bolje predstavio zaključke SDA od potpredsjednika Glavnog odbora te stranke Čedomira Lukića, navodeći da je on danas svima otvorio oči i pokazao da je jedini cilj SDA kantonalna vlast, a posebno u Kantonu Sarajevo.

- Čedomir je potvrdio ono što sam davno rekao da, osim što čekaju stranački kongers, u SDA samo žele da preuzmu vlast u kantonima gdje se isplati vladati, dok na niovu BiH mogu da tavore godinama, a opstrukcije pripisuju drugima - rekao je Špirić komentirajući zaključke koje je danas usvojio Glavni odbor SDA.

On je ocijenio da je istovremeno i "smiješno i bezobrazno" od SDA izaći i čitati bukvicu SNSD-u i HDZ-u.

- SNSD nema mandatara, kako ga zovu, jer kandidata za predsjedavjućeg Vijeća ministara ne žele da imenuju u Predsjedništvu BiH upravo po nalogu iz SDA. Nikakav takozvani mandatar ne podnosi programe Predsjedništvu nego Predstavničkom domu Paralemntarne skupštine BiH. To SDA zna, ali ih to ne zanima - istakao je Špirić.

Prema njegovim riječima, SNSD ništa ne opstruira, nego čeka SDA da se završi implementacija izbornih rezultata na niovu BiH.

- Ni više, ni manje od toga. Ali, odlučili su da svoj loš izborni rezultat ispostave svima nama i oni su ti koji koče BiH na evropskom i svakom drugom putu. Vode je kao slijepci ravno u provaliju jer vjeuju svojim lažima - istakao je Špirić.

On je dodao da je javnost od Lukića čula trunku iskrenosti, ali nije čula ništa dobro što bi BiH otvorilo vrata da krene naprijed u bolje dane.

- Nije dovoljno da samo Čedomir od svih Srba u BiH vjeruje zaključcima SDA, nego trebaju da povedu računa o tome da grade zajednicu koja odgovara svima, onako kako je propisao Dejtonski sporazum - zaključio je Špirić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.