BIHAMK

Saobraćaj u BiH odvija se po vlažnom kolovozu, upozorenje na odrone

Oprez vozačima. Ilustracija

Avaz.ba

29.7.2019

Kolovoz je jutros na pojedinim dionicama mokar ili vlažan, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja upozorava se na putevima koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima. Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnju, prilagođena uslovima na putu, navodi se u izvještaju BIHAMK-a.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: Srbljani-Cazin, Jošanica-Stup (u Rajlovcu), Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralne puteve M-5 kod Jajca i M-17 u Vrapčićima i Mostaru.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.