NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Radioaktivni otpad širom BiH

Saznajte mogu li teroristi radioaktivni otpad u BiH iskoristiti za „prljavu bombu“

Avaz.ba

30.7.2019

Naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, donosi priču o dramatičnom izvještaju Državne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost BiH. 

Saznajte mogu li teroristi radioaktivni otpad u BiH iskoristiti za „prljavu bombu“.

Doznajemo i po čijem će nalogu i kada Finansijska policija provjeriti poslovanje mostarskog „Aluminija“ te ko i zašto krije izvještaj o poslovanju ove firme za šest mjeseci 2019. godine.

Naš ugledni kolumnista Bakir Hadžiomerović u novoj minuti donosi naslov „Saopćenja i saopštenja“

Posjetili smo Gačanina Blažu Grkovića, koji se prije nešto više od šest godina uhvatio ukoštac sa medvjedom. Pročitajte šta kaže o Novi Tomiću, poljoprivredniku iz sela Selačka kod Kotor-Varoši kojeg je, također, napao medvjed.

Donosimo i šokantnu priču o gradnji mosta Svilaj kod Odžaka. Kako ćemo i kada dobiti most za koji imamo izgrađenu autocestu, ali nemamo granični prijelaz. Ko je kriv za još jednu blamažu i neviđen apsurd?

Za „Avaz“ govori Aida Obuća, premijerka BPK i članica Predsjedništva SDA. Šta kaže o izmjenama Statuta ove stranke i šta se želi postići ograničavanjem mandata?

Na stranama Globusa saznajte zašto je policija uhapsila ženu u Šibeniku i kakva je njena uloga u požarima koji su zahvatili ovo područje.

Otkrivamo i zbog čega državni policajci spremaju proteste i hoće li Vlada FBiH pronaći rješenje za izjednačavanje penzija.

Saznajte i koliko iznosi ponuđena kaucija da se Pramod Mital brani sa slobode. Šta će danas odlučiti Kantonalni sud u Tuzli?

Koliko je bh. hadžija jučer ispraćeno u Medinu?

Pročitajte i zanimljivu reportažu naše novinarke koja se našla u ulozi revizora u sarajevskim tramvajima. Ko joj je ponudio brak?

Novinari Crne hronike otkrivaju koliko je Vrhovni sud RS osudio silovatelje iz Doboja te ko je nastradao u stravičnoj nesreći u Tuzli.

Na stranama Jet seta pročitajte šta u razgovoru za naš list kaže reper Raf Camoram uoči dolaska u Sarajevo.

Sportske strane rezervirane su za utakmice Premijer lige u nogometu. Kako su igrali sarajevski klubovi i šta o porazu Veleža kaže trener Ibro Rahimić?

Pročitajte kako je Sarajevo ostalo bez Koševa i je li napadač Sarajeva Mersudin Ahmetović teže povrijeđen.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.