BIHAMK Na granicima zadržavanja duža od pola sata

Saznajte gdje su danas radovi, na kojim dionicama je saobraćaj otežan i zabranjen

Pojačan je promet vozila na većini puteva u Bosni i Hercegovini, a posebno u gradskim centrima

Avaz.ba

Granični prijelaz Doljani

Foto: Arhiv "Avaza"


Pojačan je promet vozila na većini puteva u Bosni i Hercegovini, a posebno u gradskim centrima.

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila - Tetovo - Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Na mostu preko rijeke Plive, na magistralnom putu M-5 kod Jajca, kao i na magistralnom putu M-18 Jošanica - Stup (u Rajlovcu), zbog sanacionih radova, saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa - Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na putu.

Pojačan promet vozila bilježi se u oba smjera na Graničnom prijelazu Doljani, na ulazu u BiH na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška, kao i na izlazu na graničnim prijelazima Zupci i Prisika.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta Graničnog prijelaza Brčko - Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

NA VRH

Podijeli članak na