PREBROJALI SMO

Dragan Mektić na Twitteru: Ovo ni pas s maslom ne bi pojeo, "gospodine" ministre!

Milorada Dodika spomenuo 16 puta, uz brojne popratne uvrede

Mektić: Kako je otkrio Twitter, ne prestaje s uvredama. Arhiv

Piše: E. T. / Avaz.ba

31.7.2019

Dragan Mektić, aktuelni ministar sigurnosti BiH već nekoliko mjeseci ne prestaje tvitati na ovoj popularnoj društvenoj mreži, obračunavajući se sa političkim neistomišljenicima. Rekorder po konferencijama za novinare, u posljednje vrijeme, tačnije kako je otkrio društvenu mrežu Twitter, ne saziva više tako često konferencije, na kojima je redovno populistički govorio, galamio, umišljajući popularnost među narodom. 

Uvrede, uvrede, uvrede...

Umjesto toga, sada psuje na Twitteru. Malo smo se pozabavili Mektićevim profilom. Analizirali smo njegove statuse od 25. juna do 30. jula. Redovna mušterija mu je Milorad Dodik, član Predsjendištva BiH iz reda srpskog naroda i predsjednik SNSD-a. 

Dodika je Mektić u nešto više od mjesec dana spomenuo čak 16 puta. Svaki put uz Dodikovo ime, Mektić je napisao neki uvredljivi pridjev ili imenicu: baja, bagra, Mile ronhil. 

Dragana Čovića, lidera HDZ-a BiH i dopredsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH, Mektić je u negativnom kontekstu spomenuo 5 puta. Obraćao mu se sa "ovaj", "odj***" i tako dalje. 

Ništa bolje nije prošla ni Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske. 

Poštovani čitaoci našeg portala, u narendih nekoliko pasusa ćemo prenijeti tvitove Dragana Mektića. Unaprijed se izvinjavamo na vulgarnosti, ali to je rječnik državnog ministra: 

1. Ajde nešto radi đžabalebarošu i jebivjetre. Koji si ti ku*ac da ti neko nešta dadne.

2. Ha,ha al zato mi Srbi u RS-u ležimo na nafti.Al u kurcu Rusi nam maznuli lovu.

3. Pišanje uz vjetar. Spinuju priču kako bi zaustavili Dodikov politički sunovtrat nakon posljednjih izdajničkih  poteza.Ne treba ga ubiti treba mu narodni sud i robija za svu izdaju i pljačku srpskog i svih drugih naroda.

4. Opet Dodik zajebavao narod.Taslačio da odluke neće biti.  Usvojena odluka o finansiranju BiH.

5. Je** se vama iz SP-e vas ne pogađa sudbina građana.

6. Ovaj priča o kemiji k'o da se ne daj Bože flertuju.

7. Je** se Dodiku za odlagalište otpada njemu je bitno da je u NSRS izgurao Pelješki most a vi braćo Srbi krepavajte od neklearnog odpada. Srećno.

8. Pa što nisi rješavao bio si predsjedavajući osam mjeseci nisi ni pokretao to pitanje.Koga sad hoćeš da jebeš u zdrav mozak. Narod. E pa to radiš već dvadeset i pet godina.

9. Jeste,dali su vam dosta prava, zato vas u Hrvatskoj nema ni za jednu dobru sahranu.

10. Milorade uputi telegram saučešća mojoj komšinici Trijuni crkla joj krmača.

Ne valja mu ni SDS

I povrh svega, na kraju mu ni njegov SDS odnosno kolege iz njegove strane ne valjaju pa ih je neposredno nakon izbora MIrka Šarovića za predsjednika SDS-a nazvao hohštaplerskim društvom. 

Mirko Šarović je pobijedio na izborima u SDS-u i naravno tu mu treba čestitati i poželiti mnogo uspjeha. Međutim, za samo dva dana podigla se lopovsko-tajkunska kamarila koja želi da preuzme stvari u svoje ruke. Mislim da sebe ne vidim u tom hoštaplerskom društvu.

Zanimljivo je da Mektić, skoro nikada nikoga iz Stranke demokratske akcije nije spomenuo u svojim tvitovima. 

Mektićevi tvitovi nikome nisu interesantni. Twitter

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.