ZAGREB

Predsjednica za hrvatske medije: Uopće ne znam kako je došlo do te izjave

Reakcije koje upoređuju Hrvatsku s fašizmom u potpunosti odbacujem, rekla je predsjednica Hrvatske

Grabar-Kitarović dala izjavu za medije po povratku u Zagreb. Agencije

Avaz.ba

31.7.2019

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović po povratku u Zagreb rekla je za hrvatske medije kako je došlo vrijeme da se razmisli o odnosima Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

- Uopće ne znam kako je došlo do te izjave, jer nisam razgovarala ni s jednim novinarom, nisam davala nikakve intervjue niti ikakve izjave osim ove dvije presice na kojima ste i sami sudjelovali. Sa predsjednikom Rivlinom razgovarala sam u kontekstu onoga što uvijek govorim o BiH i našim susjednim državama i što sam, uostalom, rekla na presicama i prije susreta sa predsjednikom Rivlinom i sa predsjednikom Vlade Netanjahuom, a to je da želim sve naše susjedne države što je prije moguće vidjeti u okviru, u članstvu Europske unije - prenosi HRT.

Na pitanje novinara o žestokim reakcijama iz BiH, poput reakcije predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića i člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, ona je odgovorila da su to komentari na komentare jedne novinarke.

- Ponavljam, to nisam rekla. Reakcije koje upoređuju Hrvatsku s fašizmom, u potpunosti odbacujem. To je totalni nonsens - rekla je Grabar-Kitarović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.