MOSTAR

U četvrtak počinju radovi na dionici autoceste A-1 Podlugovi - Sarajevo sjever

Izmjene u saobraćaju. Ilustracija

Fena

31.7.2019

Sanacija kolovozne konstrukcije na dionici autoceste A-1 Podlugovi – Sarajevo sjever počet će u četvrtak, a kako je planirano, trajat će 90 dana i izvodit će se u više etapa.

Radove će izvoditi firma "Euro-asfalt" d.o.o. Sarajevo, a nadzor nad izvođenjem radova vršit će konzorcij "Modus Projekt" d.o.o. Kakanj i "AIK Inženjering" d.o.o. Banovići, saopćila je Pres-služba JP "Autoceste FBiH".

Kako se navodi u pojašnjenju, u prvoj etapi, koja počinje 1. avgusta, izvršit će se izmjena režima saobraćaja u dužini od skoro dva kilometra. Vozila koja putuju desnom kolovoznom trakom (smjer Podlugovi – Sarajevo sjever) na stacionaži km 56+900, bit će preusmjerena na lijevu kolovoznu traku (smjer Sarajevo sjever – Podlugovi) te će se promet odvijati dvosmjerno lijevom kolovoznom trakom do km 58+800, nakon kojeg se promet odvija normalnim tokom.

Iz "Autocesta FBiH" pozivaju vozače na poštivanje privremeno postavljene prometne signalizacije, posebno brzine kretanja vozila, kako ne bi ugrozili ni svoju ni sigurnost drugih sudionika u prometu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.