BIHAMK

Saobraćaj u BiH se odvija nesmetano, na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja

Stanje na putevima. Ilustracija

Piše: Avaz.ba

2.8.2019

Zbog saobraćajne nezgode otežano se saobraća na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar, kod tunela Grabovica.

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, te ponegdje u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog jutarnje magle. BIHAMK savjetuje oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Za danas je najavljen početak sanacionih radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever. Vozila će u dužini od 2 km saobraćati dvosmjerno.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srbljani-Cazin, Jošanica-Stup (u Rajlovcu), Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća, kao i magistralne puteve M-5 kod Jajca i M-17 u Vrapčićima i Mostaru.

Na relaciji Sanski Most-Prijedor-nacionalni park Kozara-Ključ-Mrkonjić Grad-Jajce danas od 10 do 17 sati kreće se kolona Oldtimer vozila u redovnom režimu saobraćaja.

Za sutra (subota 03.08.) su najavljeni radovi na asfatiranju na magistralnom putu M-5 Lašva-Travnik, kod mjesta Vitez. Vozila će, od 08 do 18 sati, na ovoj lokaciji saobraćati naizmjenično, jednom trakom, tako da se očekuju gužve i duža zadržavanja.

Na GP Deleuša pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Dani vikenda su pred nama tako da se očekuje pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prelazima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.