STANJE NA CESTAMA

Ukoliko planirate napuštati BiH, naoružajte se strpljenjem na ovim graničnim prijelazima

Kroz pojedine gradove danas će proći i kolona Oldtimer vozila

Nekim dionicama proći će kolona Oldtimer vozila. Arhiv

N. Če. / Avaz.ba

4.8.2019

Magla u jutarnjim satima mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa se vozačima savjetuje pojačan oprez. Iz BIHAMK-a vozačima upućuju oprez i na  učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama se savjetuje oprezna vožnja prilagođena uvjetima na putu.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od dva km vozila saobraćaju dvosmjerno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo, R-445 Nemila-Tetovo-Zenica,  zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi sedam i po tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići, za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva. Na dionici Jablanica - Prozor - Livno - Drvar - Bosanski Petrovac - Sanski Most, danas se u redovnom režimu saobraćaja kreće kolona Oldtimer vozila.

Na graničnim prijelazima Izačić, Doljani, Gradina i Deleuša pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.