SAOPĆENJE

HDZBiH: Hitno uspostaviti vlast i politički dijalog te ubrzati europski put BiH

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine apeluje na na uspostavljanje konstruktivnog dijaloga u cilju hitne uspostave vlasti

HDZBiH: Uvažiti stavove i interese konstitutivnih naroda i građana. HDZBiH

S. K. / Avaz.ba

4.8.2019

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine apeluje na na uspostavljanje konstruktivnog dijaloga u cilju hitne uspostave vlasti.

- Usuglašavanjem naših stavova u procesu rješavanja otvorenih pitanja o kojima ovisi stabilnost i prosperitet Bosne i Hercegovine, HDZ BiH ističe kako će skupa s partnerima raditi na zajedništvu u BIH, a koje uvažava stavove i interese konstitutivnih naroda i svih ostalih naših građana. Time ćemo pod okriljem neosporive i potpune ravnopravnosti, te uzajamnog uvažavanja još jednom potvrditi svoju apsolutnu posvećenost euroatlanskim integracijama.  Zalažući se za implementaciju izbornih rezultata Općih izbora 2018. godine, uz uvažavanje post-izbornih partnera na bošnjačkoj i srpskoj strani, HDZ BiH poziva na hitno formiranje vlasti bez daljnjeg uvjetovanja - navedeno je u saopćenju. 

Istaknuto je da je poštivanje izbornih rezultata, Ustava i načela ravnopravnosti uz nužnost istinske zaštite prava konstitutivnog naroda interesi su Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH na kojima gradi političku suradnju s partnerskim strankama. 

- Istodobno, HDZ BiH pozdravlja sve dobronamjerne napore i izražava nadu za suradnjom u sklopu političke korektnosti i odgovornosti svih partnera koji poštuju izbornu volju hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine- saopćila je HDZ BiH.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.