ČESTITKA

Čović: Svaka godišnjica "Oluje" potiče na razmišljanje o zajedništvu, ljubavi i borbi za slobodu

Dragan Čović. Arhiv

Avaz.ba

5.8.2019

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović uputio je čestitku predsjednici Republike Hrvatske, predsjedniku Hrvatskog sabora i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske povodom godišnjice akcije "Oluja".

U čestitki je naveo kako svaka godišnjica "Oluje" potiče na razmišljanje o zajedništvu, ljubavi prema domovini i borbi za slobodu. 

- Prevelika žrtva koju su podnijeli svi sudionici i stradalnici za slobodnu i samostalnu Hrvatsku zadužuje nas, uz beskrajnu zahvalnost, da sve buduće naraštaje učimo o snazi hrvatskoga čovjeka koja se posebno ogledala u onim teškim vremenima za cjelokupan hrvatski narod. Time su zadužili sve nas da uvijek, bez iznimke, podignute glave i s ponosom govorimo kako je Domovinski rat bio časna borba za nacionalnu slobodu, nezavisnost i samostalnost. Danas se ta borba vodi drugim sredstvima. To osjetimo posebno mi, Hrvati Bosne i Hercegovine, kojima se spočitavaju identitet, kultura i nacija, te brane izražaji svega onoga što jedan povjesni narod čini - naveo je Čović. 

On je istakao i kako "Oluja" nije bila samo borba za pozitivne vrijednosti u Hrvatskoj, nego i u Bosni i Hercegovini "dala je i nama nadu da se kroz ustrajnost i hrabrost može postići sloboda. Te vrijednosti posebno baštinimo danas". 

- U ime hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine i u svoje osobno ime, svim Hrvatima i Hrvaticama u Domovini i inozemstvu, posebice hrvatskim braniteljima koji su svojim djelima osigurali jedinstvo i cjelovitost današnje Republike Hrvatske želim sretan Dan pobjede i domoviske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 24. godišnjicu vojno-redarstvene akcije „Oluja“ - navedeno je u čestitki.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.