VREMENSKA PROGNOZA

Nevjerovatan preokret: Stiže grmljavinsko nevrijeme i pljuskovi, a onda temperature do 40 stepeni

U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalni pljuskovi

Večeras pljuskovi i grmljavina, sunčano do kraja sedmice. Ilustracija

Sl. M. / Avaz.ba

8.8.2019

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno sunčano vrijeme. Postepeno naoblačenje sa zapada prema istoku zemlje očekuje se od sredine dana.

U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalni pljuskovi i grmljavina se prognoziraju u Bosni. Lokalno jače grmljavinsko nevrijeme je moguće u sjevernim i sjeveroistočnim područjima. 

Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 24. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stepeni.

U Sarajevu veći dio dana sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Naoblačenje u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 17 stepeni, a najviša dnevna oko 34 stepena.


Do kraja sedmice sunčano

U petak u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni oblačnije prije podne, a u drugoj polovini dana razvedravanje. Vjetar slab, u Bosni sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33, na jugu zemlje do 37 stepeni. 

U subotu u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle. Vjetar slab, u Bosni istočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21 stepena, na jugu zemlje i do 26. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 37, na jugu zemlje do 39 stepeni.

U nedjelju u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. U Bosni većinom umjerena naoblaka, ujutro i pretežno oblačno. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22, na jugu zemlje do 27. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 33, na jugu zemlje od 36 do 40 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.