BIHAMK Obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići

Zbog visokih dnevnih temperatura, izbjegavajte vožnju na duže relacije, radovi na više putnih pravaca

Na Graničnom prijelazu Izačić pojačan promet vozila na izlazu iz naše zemlje

Avaz.ba
08.08.2019 06:45

Aktuelni radovi na više magistralnih puteva

Foto: Ilustracija

Zbog visokih dnevnih temperatura, BIHAMK savjetuje izbjegavanje vožnji na duže relacije tokom dana, a ukoliko se ipak putuje preporučuju se češće pauze.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima dolazi do obustava saobraćaja u intervalima od 00:30 do 1:30 sati, od 2 do 3:30 sati i od 4 do 5:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srbljani-Cazin, Olovo-Kladanj, Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća, Lanište-Ključ, kao i magistralne puteve M-5 kod Jajca i M-17 u Mostaru.

Na Graničnom prijelazu Izačić pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Komentari

NA VRH