SAOPĆENJE

HDZ: Podrška nastavku saradnje sa EU i međunarodnom zajednicom

Pozivamo dužnosnike EU, ambasadore drugih zemalja i diplomatske predstavnike na saradnju koja podupire razvoj političkog i društvenog konsenzusa na opću dobrobit BiH

HDZ iskazao zahvalnost na podršci. Fena

Fena

8.8.2019

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) Bosne i Hercegovine iskazala je zahvalnost i pozdravila napore Lars-Gunara Vigemarka (Gunnar Wigemark) i Delegacije Evropske unije u BiH na ulozi i podršci u potpisivanju Principa za formiranje vlasti na nivou BiH. 

- Pomažući ispunjavanje evropskih ciljeva, ambasador Vigemark kroz svoje zalaganje podržao je harmonizaciju sa Strategijom proširenja, koja je jasno naznačila potrebu za jačanjem demokratskih institucija i konstruktivnog dijaloga, posebno na parlamentarnom nivou - istaknuto je iz HDZ-a BiH.

Dodaje se da je evropska perspektiva prepoznat poticaj dijaloga, napretka i razvoja Bosne i Hercegovine te bitan čimbenik u viziji stabilne, perspektivne i multietničke evropske domovine.

- Hrvatska demokratska zajednica BiH u potpunosti je opredijeljena za evropski put Bosne i Hercegovine. Uvažavajući ulogu međunarodne zajednice kao faktora za pomirenje političkih stavova, pozivamo dužnosnike Evropske unije, ambasadore drugih zemalja i diplomatske predstavnike na saradnju koja podupire razvoj političkog i društvenog konsenzusa na opću dobrobit Bosne i Hercegovine - zaključuje se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.