BOSANSKA GRADIŠKA Predsjednica Republike Srpske

Cvijanović: Licemjerno je da SDS nešto komentira, jer traže da ostanu u vlasti

Fena
08.08.2019 14:22

Željka Cvijanović

Foto: Fena

Predsjednica Republike Srpske i potpredsjednica Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Željka Cvijanović optužila je predstavnike Srpske demokratske stranke (SDS) da su, iako su izborni gubitnici, tražili saradnike u Sarajevu kako bi ostali u vlasti.

- I dalje traže i pokušavaju da naprave razne kombinatorike i s SDA, SDP-om, DF-om i drugima, iako nemaju kredibilitet za to, jer su izgubili izbore i za veći procenat nego ranije - rekla je Cvijanović.

Istakla je da je jasno da izborni pobjednici trebaju formirati vlast te da je licemjerno od SDS-a da komentirae dogovor o formiranju Vijeća ministara, koji su postigli lideri SNSD-a Milorad Dodik, HDZ-a BiH Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović.

Napomenula je da je u Principima za formiranje vlasti na nivou BiH apostrofiran i princip koordinacije, uvažavanje stavova svih nivoa vlasti, što znači i RS, po svakom pitanju, uključujući i NATO.

- Ukoliko se sve implementira, važan korak treba da bude nastavak reformske agende, što znači set različitih mjera, ekonomsko-finansijskog karaktera, kako bi osigurali kretanje dalje, jer smo i na osnovu prethodne agende ipak zabilježili određene pomake, veći rast, smanjenje nezaposlenosti i drugo - rekla je Cvijanović novinarima u Bosanskoj Gradišci.

Istakla je da u setu Principa za formiranje vlasti na nivou BiH nema obaveza koje je neko preuzeo, a da su protiv ranije utvrđenih stavova institucija RS.

Komentari

NA VRH