EKSKLUZIV

Pogledajte prvi poljubac iza rešetaka dilera iz Živinica i njegove ljubavi iz djetinjstva

Selmir Čelebić i Elma iz Živinica izrekli su sudbonosno “da”

Pao je i prvi poljubac. A. Sikira

Piše: A. KAPO

8.8.2019

Ljubav ne poznaje granice, uvjerila se jučer ekipa “Avaza” koja je imala privilegiju da prisustvuje svadbi iza zidina Kaznenopopravnog zavoda Zenica!

Zajedno živjeli

Selmir Čelebić iz Živinica i njegova sugrađanka Elma, do jučer Vidović, izrekli su sudbonosno “da”. Istina, nije bilo glamura i raskoši, ali je sve ostalo podsjećalo na uobičajenu svadbu. U prostoriji za posjete matičar, kuma i kum, gosti... Mlada u crvenoj haljini. Da ne bude sve kao iz bajke, pobrinuli su se naši domaćini, zatvorski čuvari, koji su radili svoj posao, držali osuđenika - mladoženju pod budnim okom.

Nakon što je matičar upoznao novopečene mladence s njihovim pravima i obavezama, bez imalo treme izrekli su “da”. Uslijedili su aplauz, stavljanje burmi, pa i prvi poljubac supružnika. Neko je dobacio Selmiru da nagazi mladu, što je običaj i znači da će biti gazda u kući.

- E, ne možeš ovdje gaziti – odgovorio je u šali kum.

Čelebić nam je otkrio da je Elma njegova ljubav još iz djetinjstva, da su zajedno živjeli dok nije pao kao član organizirane kriminalne grupe, koja je dilala drogu.

Sok i kafa

- Dobio sam dvije godine i 11 mjeseci robije. Već sam odležao 22 mjeseca i jedva čekam da izađem na slobodu – kratko je rekao Čelebić, koji nije skidao osmijeh s lica.

On je jedan od rijetkih kojem je djevojka ostala vjerna dok je na robiji. Mladenci, kum, kuma i gosti onda su se uputili u “restoran”, gdje su uz sok i kafu skromno obilježili sklapanje braka. Nakon svadbene torte, Čelebić se morao vratiti u ćeliju.


Sve je podsjećalo na “normalnu” svadbu. A. Sikira

“Avaz” spasio uspomene

Kum i kuma ozbiljno su shvatili organizaciju svadbe pa su angažirali i fotografa. No, usred ceremonije zakazala mu je oprema. Sreća pa je ekipa “Avaza” bila na licu mjesta pa je mladencima, u znak male pažnje, obećala ustupiti snimak i fotografije sa svadbe te im tako sačuvati uspomene.

Matičar ima pune ruke posla

Matičari u zatvoru imaju pune ruke posla.

Prije Selmira Čelebića, sudbonosno “da” izrekao je i Anes Kurbegović. Osuđen je u okviru predmeta “Lutka” na 15 godina zatvora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.