TUZLA

Britanski ambasador Metju Fild i Nermin Hodžić kuhali fish and chips i kadun butiće

Prvi put u gradu soli

Piše: E.Sk

8.8.2019

Tokom današnjeg šoua u Tuzli - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+12

Ambasador Velike Britanije u BiH Metju Fild (Matthew Field) i predsjednik Udruženja kuhara BiH Nermin Hodžić u hipermarketu "Bingo City Centra" u Tuzli upriličili su kulinarski šou pripremajući tradicionalno britansko jelo fish and chips i bosanskohercegovačko jelo kadun butići.  

Fild je prvi put u Tuzli, a zahvaljujući supruzi koja je Splićanka, s kupcima u BCC-u i medijima govorio na bosanskom jeziku. Raspitivao se da li svi Tuzlaci navijaju za Slobodu, rekavši da je njegov omiljeni klub Oxford City iz njegovog rodnog grada. Favorita u Premiershipu, kako je rekao, nema.

Govoreći o jelima koje je pripremao, ambasador Fild istakao je da je s uživanjem sarađivao s vrhunskim profesionalcem Nerminom Hodžićem. Također, naglasio je da ga raduje saradnja kompanije "Bingo" s britanskim "Tescom".

- Fish and chips je tradicionalno jelo kojem smo mi pokušali dodati moderan okus. Pozivam sve da probaju brojne "Tescove" proizvode koji se mogu naći na policama u "Bingo" trgovinama – kazao je ambasador Fild.

Kompanija "Bingo", prema riječima glasnogovornice Tatjane Paunoski, već nekoliko mjeseci u svojim trgovinama u ponudi ima asortiman prehrambenih i neprehrambenih artikala robne marke "Tesco".

- Od samog početka Britanska ambasada prati saradnju naših kompanija, a današnji događaj govori o tome koliko je i sam ambasador Fild uključen u promociju britanske kulture i privrede. U narednom periodu ćemo obogatiti i ponudu hrane za kućne ljubimce, s obzirom na to da "Tesco2 ima proizvode odličnog omjera cijene i kvaliteta – kaže Paunoski.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.