SAZNAJEMO

Kako su kamionima krali hiljade tona armatura

U veliku pljačku umiješano, navodno, više uposlenika - od “običnih” radnika do rukovodilaca

Radnici proizvodili, kolege odnosile. Avaz

Piše: D. PAŠALIĆ

8.8.2019

U kompaniji “ArcelorMittal” Zenica proteklog četvrtka otkrivena je nezapamćena krađa hiljada tona kolutova armature, minimalne vrijednosti od više od 50.000 maraka, saznaje “Dnevni avaz”.

Duže vrijeme

Potvrdu da je došlo do teške krađe u “ArcelorMittalu” Zenica dobili smo od dežurnog službenika u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Prema informacijama do kojih je došao naš list, u veliku pljačku navodno je umiješano više uposlenika kompanije, koji su duže vrijeme organizirali da se kamionima krade ono što radnici u “Mittalu” proizvedu.

Sve je, saznajemo, stiglo do čelnih ljudi kompanije, koji su o tome obavijestili nadležne organe.

U krug kompanije proteklog petka stigla su dva kamiona na utovar armatura. Prvi kamion policija je presrela u Visokom, a drugi je pretresen čim je napustio krug “Mittala”. 

Naš izvor ističe da su u krađu bili uključeni mnogi, od “običnih” radnika do rukovodilaca.

U toku provjere

Posebno je interesantno da oba kamiona koja su stigla na utovar, nisu bila registrirana.

Alena Kahrimanović, portparol “ArcelorMittala” Zenica, potvrdila je naša saznanja o krađi, ali nije željela govoriti o detaljima. Kaže, javnost će tek nakon provjera obavijestiti o tome šta se dešavalo.


Kahrimanović: Nema detalja. Avaz

Privedeni i ispitani uposlenici

Kako saznajemo, zbog ovog nezapamćenog slučaja, privedeni su i ispitani vozači kamiona, ali i brojni uposlenici kompanije koji se mogu dovesti u vezu s krađom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.