BLAGDAN Član Predsjedništva BiH

Dodik čestitao Kurban-bajram: Neka nas radost praznika nadahne da složno djelujemo za bolju budućnost

Piše: Srna

Milorad Dodik

Foto: Arhiv


Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim muslimanima predstojeći Kurban-bajram sa željom da ovaj "veliki praznik proslave u zdravlju i veselju sa svojim najmilijima".

- Želim vam da Kurban-bajram dočekate u dobrom zdravlju, radosti i blagostanju u krugu porodice i prijatelja i da predstojeći praznik donese mir i radost u vaše domove - navodi se u čestitki koju je član Predsjedništva BiH uputio reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću, muftijstvima, imamima i svim muslimanima.

Dodik je naglasio da svaki "vjerski praznik treba biti u duhu međusobnog poštovanja i solidarnosti i podsticaj za sve koji ga proslavljaju da stvaraju bolju, srećniju i napredniju budućnost svih građana BiH", saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.

- Povodom Kurban-bajrama, jednog od najvećih muslimanskih praznika, Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i BiH upućujem srdačne čestitke. Neka radost ovog velikog praznika ispune srca i nadahnu da činjenjem dobrih dijela i blagodarenjem Bogu složno djelujemo za bolju budućnost svih naših naroda, radujući se zajedno svakom uspjehu - naglasio je Dodik.

NA VRH

Komentari