REAKCIJE Nakon što je otkriveno da je Adis Pokvić ispisao uvredljve grafite na kućama Bošnjaka

Načelnik Gornjeg Vakufa za "Avaz": Budala i krivih drva nikad neće nestati

Bitno je da su tokom istrage građani, institucije i vjerske zajednice sprečavali govor mržnje, smirivali tenzije i dostojanstveno ispratili ovaj incident

E. Ma. / Avaz.ba

Načelnik općine Gornji Vakuf - Uskoplje Sead Čaušević za "Avaz" je prokomentirao incident koji se desio prije nekoliko dana. Policija je jutros objavila ime osobe koja je ispisala uvredljive grafite na pet automobila i nekoliko porodičnih kuća Bošnjaka u naselju Krupa.

Radi se od o Adisu Pokviću iz Gornjeg Vakufa, koji je medijima davao izjave nakon ovog incidenta, navodeći da su natpisi katastrofalni i kukavički.

Načelnik Čaušević prije svega je uputio veliku zahvalnosti policijskim službenicima MUP-a SBK koji su, uz saradnju s policijskim službenicima Federalne uprave policije, u kratkom roku otkrili izvršioca prijavljenog krivičnog djela izazivanja narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti ispisivanjem uvredljivih grafita u jutarnjim satima 5. avgusta 2019. godine u naselju Krupa.

- Policija je uradila svoj dio posla. Bitno je da su tokom istrage građani, institucije i vjerske zajednice sprečavali govor mržnje, smirivali tenzije i dostojanstveno ispratili ovaj incident - kazao je Čaušević za naš portal.

Na kraju se pokazalo da se radi o neodgovornom pojedincu.

- Od početka smo bili odmjereni u našim izjavama. To su pojedinačni slučajevi. Što kažu, budala i krivih drva nikad neće nestati - poručio je Čeušević.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na