DOJAVLJUJU ČITAOCI

Ogorčeni Sarajlija: Arapi puštaju djecu da skaču po Spomeniku ubijenoj djeci Sarajeva

To me uvrijedilo žestoko, jer sam osjetljiv na tu tematiku

Građani ogorčeni nepoštivanjem Spomenika. Čitatelj

Piše: Al. Ti. / Avaz.ba

9.8.2019

Redakciji portala Avaz.ba javio se ogorčeni građanin Sarajeva koji je danas prisustvovao kako je kazao činu nepoštovanja i omalovažavanja Spomen-obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.–1995.

Elmedin Kobiljak, kazao nam je da je danas sjedio u parku, kada je vidio turisti, koji je podigao i stavio dijete na spomenik.

- To me uvrijedilo žestoko, jer sam osjetljiv na tu tematiku. Turista je bio Arap, koji je svoje dijete popeo na spomenik. Prišao sam i rekao mu na engleskom da ode odatle, da je to spomenik. On je nakon toga krenuo sa galamom i podizanjem tona. Povukao sam se jer nisam želio da pravim probleme - kazao nam je Kobiljak.

Istaknuo je da je nakon toga zvao policiju, ali da je dobio odgovor da nema slobodnih patrola.

- Nakon toga sam vidio da policajci sjede u kafani "Klupa". Prišao sam i kazao im šta se dešava, a oni su mi rekli da ne mogu ništa da urade ukoliko ne dođe do oštećenja spomenika, što je po meni apsurd. Zašto sam se ja borio, zašto sam ranjen i krvario za ovu državu i grad - pita se ogorčeno Kobiljak.

Arapima i drugim gostima naše metropole treba objasniti da se radi o spomeniku izaziva toliko boli u svakom Bosancu i Hercegovcu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.