SAOPĆENJE

SDS: Sumnjamo da je požar u "Energoinvestu" podmetnut da bi se prikrili tragovi kriminala

SDS: Kako je moguće da požar izbije u praznoj hali. Avaz

Piše: E. Ma. / Avaz.ba

11.8.2019

Srpska demokratska stranka (SDS) sumnja da je požar u bivšoj fabrici "Energoinvest-RAOP" u Istočnom Sarajevu podmetnut da bi se prikrili tragovi ogromnog državnog kriminala.

Kako su naveli u saopćenju, u požaru je izgorjela najveća hala iz koje je isključena struja prije više od godinu i iz koje su izvučene mašine i nezakonito prodate u Zenicu.

- Iako je o ovom kriminalu samo u 2019. godini podneseno više od sedam krivičnih prijava Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu i Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, nikada nije podnesena nijedna radnja od nadležnih u Republici Srpskoj da bi zaštitili svoju imovinu, između ostalog u skupim mašinama čija je vrijednost blizu 10 miliona КM - navode iz ove stranke.

Srpska demokratska stranka postavlja pitanje kako je moguće da požar izbije u praznoj hali, iz koje su, tvrde, ukradene mašine u vlasništvu Vlade RS. 

Iz SDS-a izražavaju sumnju da se radi o prikrivanju državnog kriminala koji se godinama zataškavao i zbog toga je neophodno hitno uključivanje Tužilaštva da bi se razotkrili vinovnici ove višegodišnje pljačke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.