NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Čuvajmo se sablje vremena

Piše: Avaz.ba

12.8.2019

Naslovnica "Dnevnog avaza" za 12.08.2019.. Avaz

„Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju između ostalog donosi detaljne izvještaje sa svečanosti obilježavanja Kurban-bajrama širom BiH, a pročitajte i značajne poruke iz hutbe reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića.

Ne propustite novu „Minutu“ uglednog novinara Bakira Hadžiomerovića o Nikoli Tesli i tradicionalnom srpsko-hrvatskom sukobu zbog ovog genijalnog naučnika.

Bili smo i na bajramskom prijemu kod reisa Kavazovića te čitajte ko je sve prisustvovao i šta je poglavar Islamske zajednice u BiH poručio ovom prilikom.

Donosimo priču iz Narodne kuhinje „Stari Grad“ u Sarajevu i posljednjem Bajramu Tetke Zilhe.

Ličnost dana je Amar Osim, čitajte i zašto.

Na stranicama Globusa pratili smo obilježavanje Kurban-bajrama u regionu i svijetu.

Pročitajte i revizorski izvještaj o Službi za zajedničke poslove organa i tijela FBiH i s koliko vozila raspolaže ova institucija.

Otkrijte koliko su zaduženi građani BiH i zašto smo dostigli neslavni rekord.

Objavljujemo alarmantne podatke da su brojim prosvjetarima upitna radna mjesta.

Istovremeno saznajte u kojem bh. gradu je jučer izmjereno 40 stepeni te kakvi nas vremenski uvjeti očekuju u narednim danima.

Istražujemo i kako je došlo do velikog požara u "Energoinvestu" u Istočnom Sarajevu. Pročitajte i šta su poručili iz preduzeća "Elektroinženjering" Banja Luka, koja je vlasnik izgorjele hale.

Na stranama Crne hronike ponovo "crni vikend". U nesrećama poginule dvije osobe, a nekoliko zadobilo povrede. Također, saznajemo i na koliko godina je Sabrija Avdagić, vođa "duhanske mafije", pristao nakon što je potpisao sporazum o priznanju krivice.

Na Jet setu donosimo i priču sa legendarnim pjevačem Enesom Begovićem.

Sportske strane nam donose osvrt na odigrane utakmice domaće Premijer lige, a akcent je stavljen na trenutnog lidera FK Željezničar. Donosimo i priču o uspješnom bh. kik-bokseru Harisu Biberu, pred kojim je meč karijere na turniru u Istanbulu.

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza" donosimo prilog "Bh. biznis".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.