SAZNAJEMO

Uhapšeni u akciji „Tower“ pušteni da se brane sa slobode

Mahmutović je direktor sarajevskih firmi „Panamera“ i „Smart Invest“, a Halilagić zaposlenik u odjelu prodaje nekretnina „Sarajevo Towera“

Mahmutović: Vlasnik dvije firme. Avaz

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

12.8.2019

Općinski sud u Sarajevu ukinuo je pritvor Elvedinu Mahmutoviću i Sedinu Halilagiću, uhapšenima u policijskoj akciji kodnog naziva „Tower“.

Sud je ustvari odbio prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo da im se produži pritvor još za dva mjeseca i odredio im mjere zabrane. Tako će se ovaj dvojac, osumnjičen za primanje dara, braniti sa slobode, potvrđeno je za „Avaz“.

Mahmutović je direktor sarajevskih firmi „Panamera“ i „Smart Invest“, a Halilagić zaposlenik u odjelu prodaje nekretnina „Sarajevo Towera“.

Oni su uhapšeni prije mjesec u policijskoj akciji FUP-a s označenih 60.000 maraka. 

Ovaj dvojac se sumnjiči da je od menadžera firme „Europrofil“, koja je angažirana kao podizvođač radova na „Sarajevo Toweru“, tražio da uplati 200.000 KM da bi nastavio s radovima. Iznos od 60.000 KM, koji im je predao, bio je prva rata. 

No, Sud nije cijenio prijedlog Tužilaštva KS da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili prikriti dokaze. 

Određene su im mjere zabrane komuniciranja i sastajanja sa svjedocima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.