AKTUELNO

Magazinović pisao Zvizdiću: Javno objavite sadržaj ANP-a

Ovaj dokument je predmet političkih neslaganja

Saša Magazinović i Denis Zvizdić. Arhiv

Piše: Al. Ti.

13.8.2019

Poslanik SDP-a u Predstavničkom domu PSBiH Saša Magazinović zatražio je od predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića da javno objavi sadržaj Godišnjeg nacionalnog plana (ANP). 

- Šta je sadržaj ANP-a kojeg Vijeće ministara u sazivu kojim Vi predsjedavate iz javnosti poznatih razloga nije usvojilo? Molim Vas da mi dostavite dokument - napisao je Magazinović.

Istaknuo je da je ANP u posljednjih godinu najčešće spominjani dokument koji Vijeće ministara nije usvojilo.

- Ovaj dokument je predmet političkih neslaganja, pa i osnovni razlog krize formiranja vlasti koja i danas traje i kojoj se, bez obzira na političke dogovore, još ne nazire kraj. Interesantno je da se većini izjava političara, novinarskih i drugih analiza, pa i diskusije u javnom prostoru ne zasniva na poznavanju sadržaja ANP-a - navodi Magazinović.

Kako je dodao, nedavno se od najodgovornijih političara počelo baratati tzv. "reduciranim ANP-om", o čemu većina aktera političkog života ima stav bez da postoji spoznaja o tome kako izgleda trenutno pripremljeni dokument koji Vijeće ministara BiH nije imalo kapacitet usvojiti, a ni kako bi izgledala reducirana verzija tog dokumenta koja je najavljena.

- Smatram da jedan od osnovnih principa odgovornog obnašanja vlasti treba biti transparentnost prema javnosti te Vas stoga molim da mi odgovorite na pitanje i dostavite dokument ANP-a - zaključio je na kraju Magazinović u pismu upućenom Denisu Zvizdiću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.