TRIKOVI

Kako pretvoriti vrtnu zabavu u najbolje ljetne trenutke

Za stvaranje intimnog događaja koji odražava ambijent baš po vašoj mjeri spojite lijep i udoban namještaj, lampice, opuštajuće mirise, prozračne materijale, muziku i mediteransku hranu

Stvorite savršeno mjesto za zabavu. Ilustracija

Z.K. / Avaz.ba

13.8.2019

Vrtne zabave i noći na terasi uz malo stila i ljetne miks trikove iz svijeta dizajna pretvorit će se u potpuno nov i uzbudljiv doživljaj ljeta. Za stvaranje intimnog događaja koji odražava ambijent baš po vašoj mjeri spojite lijep i udoban namještaj, lampice, opuštajuće mirise, prozračne materijale, muziku i mediteransku hranu i uživajte u ljetu po svom kroju i sa svojim najdražima. 


Evo nekoliko trikova koji će vam pomoći u tome.


Igra svjetlosti

Dobro osvjetljenje je bitno kako biste postigli ugodan ambijent u vrtu. Stvorite savršenu kulisu sijalicama koje ćete rasporediti po ogradi terase i granama ukrasnih grmova i drveća u dvorištu ili uvođenjem solarnih svjetala u cvjetne gredice. Ovo ne samo da će vašem vrtu dati prekrasan sjaj, već će istaknuti i njegove najbolje osobine. Postavite i treperave svijeće kako biste stvorili ugodnu atmosferu.  


Mjesto gdje ćete se udobno smjestiti

Spajanje efektnih komada namještaja, tekstura i boja unijet će bezbrižnost u atmosferu. Spoj kvalitetnih materijala i namještaj u prirodnim tonovima s daškom retro šarma doprinijet će postizanju profinjene atmosfere u kojoj će se svi osjećati relaksirano. 


Mali bar kao tačka za opuštanje

Ponudite nekoliko različitih opcija za piće u dvorištu. Budite kreativni s postavkama bara. Umjesto klasičnih čaša za piće, oslikajte ih bojom za staklo i naglasite kreativnost na svoj način. Ponudite mnogo sladoleda kako biste svojim gostima dodatno uljepšali druženje.


Prekrasan stol i atmosfera

Stvaranje pravog cvjetnog središnjeg dijela, također, je neophodno pa se poigrajte cvjetnim aranžmanima i potrudite se da tonovi i teksture odgovaraju temi i cjelokupnoj estetici. Hranu bazirajte na mediteranskim, laganim jelima. Pozovite ljude koji vas čine sretnima i uživajte u zajedničkim trenucima na otvorenom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.